DENEYİMLER VE SEYAHATLAR

Atlas’la ilk yurt dışı tatili – Yanımıza neler aldık?

Atlas’la ilk yurt dışı tatili – Yanımıza neler aldık?

Yazıya başlamadan önce; sırf bir liste olsun bana yeter diyenleri direkt yazının sonuna da alabiliriz ama bence yazıyı bir okuyun 🙂

 

Atlas’la ilk kez yurt dışına çıkacağımız zaman, bir yaşını yeni geçmişti. Yani yeni yürümeye başladığı ancak tam dengesini kuramadığı, ek gıda serüvenine başladığımız ancak hala her şeyi yiyemediği, uykularının hala düzene girmediği bir dönemi seçmişiz 🙂

 

Uyku ve yürüme kısmının bizim için çok problem olmayacağını düşünmekle birlikte, yemek konusunda hele de söz konusu Avrupa olunca seyahat öncesi biraz stresliydim.

 

Uyku kısmıyla ilgili problem olmayacağını düşündüm dedim çünkü Atlas 9-10 ay itibariyle kendi odasında yatmasına rağmen, arada bizle birlikte uyuduğu ve artık yanlışlıkla ezemeyeceğimiz(!?) boyutlara ulaştığı için, ya yanımızda yatar ya da park yatak varsa talep ederiz diye düşünerek dedim. Bu konuda aldığımız tek şey uyku tulumu oldu.

Bu arada park yatak taşıyan bir kaç arkadaşımız olmuş ama bizce gerek yok, baştan birlikte yatıp bir kaç tekme tokat yemeği göze alırsanız sorun yaşamazsınız. Bu arada park yatağı ücretli de olsa tedarik eden oteller de var, onlar tercih edilebilir. Yine 3 yataklı bir oda da tercih edilebilir ancak Atlas çok fazla döndüğü için hep birlikte yattık ki iki taraftan ikimiz de bariyer görevi görelim, çocuk düşmesin.

 

Bu arada otellerde hiç park yatak istemedik, hep ortamızda yattı. (Bunda 20 € karşılığında vermelerinin etkisi olabilir 🙂 )

 

Yeni yeni yürümeye başladığı için, yanımıza hem pusetini hem de pusetle dolaşmanın zor olacağı yerler olur veya Atlas’ı kucakta taşımamız gerekirse diye kangurusunu almıştık. Kangurusunu havaalanı dışında çok kullanmadık (ama havaalanında çok rahat oldu yalnız) ancak pusetle birlikte puset tulumunu iyi ki almışız. Bizimkinin markası J.J.Cole BundleMe – sadece seyahatlerde değil doğduğu zamandan itibaren kar kış kıyamet demeden çocukla rahat edebilmek için süper, tavsiyedir! 🙂 Tabii eğer sizin pusetin kendi tulumu yok ise.

Gelelim benim için can alıcı konuya: BU ÇOCUK NE YİYECEK!

 

Ben bu konuda aşırı hassas annelerden değilim ama yine de 13-14 aylık bir çocuğun çok fazla yeme opsiyonu yokmuş ve çok zorlanacakmışım gibi hisseetim. Hele de yurt dışında olacağımız için endişe üstüne endişe 🙂 Bu arada hala emzirmeye devam ettiğim için bazı öğünleri böyle geçiştirdik, süper kurtarıcı oldu bizim için 🙂

 

Akşam yatmadan önce mama yediği için onu zaten yanıma aldım. Mesela ilk otelde mikrodalga vardı, suyu ısıtmak çok kolay olmuştu akşam. Hemen bir kase istemiştik, karıştırıp hop yedirdik. Kahvaltı veren bir otelde kaldığımızdan (kahvaltı için ekstra para ödedik) sabah yumurta, meyve, peynir..vs ile sorunu çözdük. Hatta Annecy’de bir evde kaldığımız için yakındaki marketten yumurta,ekmek, peynir vs almıştık. Hem biz hem Atlas 2 sabah o şekilde kahvaltı ettik.

 

Ara öğünler için genelde otelden yada marketten aldığımız yoğurt, meyve, muz kurusu gibi şeyleri yedirdik.

 

Ancak esas kritik kısım öğle yemeği ve akşam yemeğiydi. Öyle olunca ben yanıma tarhana, erişte, sebzeli makarna..vs aldım. Hani hiç bir şey olmasa çorba içer diye. Bir de kavanoz mamalardan aldık yanımıza bolca. Hem meyveli hem de sebzeli olanlardan.

 

Son olarak Atlas’ın sevdiği çocuklar için meyveli pirinç patlakları ve şekersiz bisküvileri de yanımıza almıştık.

Positano

Image 1 of 97

Gelin görün ki kaç kere yemek pişirme girişimim oldu: sanırım “0” 🙂

 

Bir kere normalde actifry dışında kızartılmış patates kızartması vermeyen ben, dışarıda tutturunca, o kim bilir hangi yağda kızartıldığı belli olmayan patateslerden verdim :))

 

Lyon’da mamanın ölçüsünü biraz fazla tutarak akşam yemeği niyetine onu yedirdik. Zaten gündüz biz de sandviçlerle karın doyurunca acıkmadığımızdan, o akşam biz de yemek yememiştik. Ertesi sabah kahvaltıyı edip Lyon’da kısa bir tur attıktan sonra öğlen otobüsle Annecy’ye geçtik.

 

Aydınlanmamız tam burada başladı. Annecy’de çok yağmur yağıp,evin sahibi bir türlü gelemeyince kendimizi markete attık. Bir de ne görelim, hazır yemek cenneti :))

 

Ne kadar sağlıklı olduğunun tartışması bir kenara, pratik ve çok çeşitli yemeklerden oluşan kocaman bir stand vardı markette. Önce bir tane alıp denemek istedik. Pommette marka hazır yemeklerden etli olanından aldık. Bunun içinde bezelye, havuç, patates, et var ve 8 aydan itibaren veriliyor. Mikrodalgada ısıtılabiliyor. Açtığınızda böyle yemek gibi değil, püre gibi olduğunu göreceksiniz. Alttaki fotoğraflarda görebilirsiniz.

IMG_2981.JPEG

Image 1 of 5

Atlas bunu yedi mi yedi! 🙂

 

Ben derin bir “oh!” çektim, sonra gittik bir kaç çeşidini daha aldık. Bu arada merak edenler için söyleyelim 2’li pakedi 1,65 € idi. Markaya, çeşide göre fiyatlar değişken tabi.

 

Etli dışında tavuklu,balıklısı falan da var. Genelde meyvelilerin içinde şeker falan olabiliyor dikkat ediyorsanız mutlaka içindekiler kısmına veya ambalajın üzerine bakın, inceleyerek alın derim.

 

Aldığımız yiyecekleri pişirmekle hiç uğraşmamış oldum böylelikle. Tabi siz de bu şekilde rahatmış, yemek yapmam diye düşünürseniz bile, bizim aldığımız gibi, yanına kaşığı, çatalıdır, termosudur mutlaka alın.

 

Mesela dışarıda mama yapmamız gerekebilir diye düşündük, mamayı toz halde hazırlayacağımız ölçü kadar termosa ekleyip, gittiğimiz yerde sıcak içme suyu isteyip onu ekliyorduk. Böylece rahat rahat yediriyorduk.

 

Tatilin sonunda, ne yemek korktuğum kadar başıma dert oldu, hatta hiç yemek yapmadığım için tarhanalar falan bizimle geri döndü, ne bezidir, ıslak mendilidir eksik kaldı sıkıntı yaşadık ne de uyku ve gezme kısmı problem oldu.

 

Çok da keyifli bir tatil geçirdik. Sanırım ne kadar rahat olunursa, süreç o kadar keyifli yönetiliyor.

Başta söz verdiğim gibi, toplu listeyi de paylaşıyorum aşağıda 🙂

 

  • Bebek Bezi, Alt değiştirme bezi, ıslak mendil (basar parayı yurt dışında alırım derseniz siz bilirsiniz, ben fiyatları bilmediğim için yanıma bol bol almıştım)
  • Puset, kanguru, portatif mama sandalyesi (o ne ki diyenleri buraya alalım)
  • Antibiyotik, ağrı kesici (Calpol), Ateş ölçer, Pişik kremi (Doktor neler neler saydı ama biz almadık doğrusu, biraz rahat olmak lazım galiba 🙂
  • Kıyafet (Bol miktarda aldık çünkü hem hava durumu hem de herhangi bir kaza durumunda değiştirebilmek için) + şapka, gözlük… vs de unutmayın hava belli olmuyor
  • Puset tulumu, emzirme önlüğü
  • Erişte, makarna, tarhana (kullanmadım bunları, gerek kalmadı:)
  • Kavanoz mamaları ve toz mama
  • Bir kaç tane oyuncak ve küçük kitap (fazla bir şey almadık, zaten etraf yeterince ilgi çekici)
  • Müslin, örtü, mama önlüğü (yedeğiyle)
  • Biberon, Suluk, Termos (iyi ki böyle bir şey var:), 3-4 tane emzik, çatal-kaşık

 

Bol seyahatli günler diliyoruz 🙂

 

Çocukla ilgili diğer yazılar için, alttaki linke bir tıklayın 🙂

 

https://www.dreamtravelshoot.com/bebekleseyahat

 

Bir cevap yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir